Vuonna 1791 perustettu Petersen Tegl on ansainnut jalansijansa tiilialan ehdottomana edelläkävijänä.

Edelläkävijä

Vuonna 1791 Kuningas Christian VII myönsi Peter Andresenille luvan aloittaa tiilen valmistus Nybøl Norissa Tanskassa. Pientilallisena Peteristä tuli suvun ensimmäinen Petersen tiilen valmistaja. Nyborgin merenlahti tarjosi tiilen valmistukseen ihanteellisen ympäristön, sillä maaperän savikerrokset olivat jääkauden aikakaudelta ja lahdelta oli suora yhteys Flensborgin vuonoon. Vielä 230 vuoden jälkeen tehtaan tinkimätön ammattitaito näkyy hienoissa käsintehdyissä erikoistiilissä, mitä tehdas valmistaa arkkitehtien suunnitelmien mukaan. Yli puolet tehtaan tiilistä tehdään edelleen käsin ja niistä kuuluisin on Kolumba- tiili.

Petersen on yksi harvoista tiilitehtaista maailmassa, joka hallitsee kivihiilellä tiilen polttamisen. Se lisää tiilien värisyvyyttä niin vaaleissa kuin tummissa väreissä ja antaa tiilen pintaan uniikin värisävyn. Tämä tekee tiilistä ainutlaatuisia, ajattomia ja murretun värisiä.

Yrityksen menestys ja historia perustuu laadukkaisiin tuotteisiin, perinteisten menetelmien vaalimiseen sekä aktiiviseen ja ennakkoluulottomaan tuotekehitykseen. Käsityö ja vanhat puumuotit ovat edelleen vahvasti läsnä ja tillistä löytyy edelleen valmistajan sormenjälki.

Maatiilien väri muodostuu luonnosta saatavasta erivärisestä savesta ja polttomenetelmistä, jossa lämpöä säätämällä saavutetaan tiilen luonnollisia värisävyjä. Värit ovat yleisesti murrettuja, mattaan taittavia, luonnollisia ja lämpimiä. Värit eivät myöskään haalistu ajan saatossa, vaan päinvastoin aika yleensä jopa parantaa savimaatiilen värikylläisyyttä.

7edffc0c2dc43edbc29cd9a278e5704b274d690f

NEW YORK 88TH.

Palkittu Kolumba™

Petersen Tegl on maailmanlaajuisesti tunnettu suunnittelemistaan hienoista ja kuuluisista julkisista ja yksityisistä kohteistaan.

Petersen Tegl:n ylpeyden aihe on palkittu Kolumba™, jota valmistetaan  käsityönä 220- vuotista perinnettä  kunnioittaen.
Yritys on edelleen Petersenin perheen omistuksessa.

www.petersen-tegl.dk

Tutustu mallistoon